En sak är i alla fall säker, du behöver inte äta middag om du sätter i dig en sån här till fikat!
Ugn: 175 grader, 20 min
1/4 tsk salt
1 dl créme fraiche
Frosting:
1 tsk essens
Chokladtäcke:
Ca 5 dl mörk choklad
Häll i resten av mjölblandningen.
Vispa äggvitor och vatten i bunke i vattenbad. Vispa på högsta hastigheten tills du får ett skum, tillsätt sedan sockret lite i taget, vispa hela tiden. Allt socker skall smälta i värmen från vattenbadet. Fortsätt vispa tills det blir ett hårt skum som bildar toppar. Detta tar ca 15 min totalt.
Fyll en spritspåse med en passande tyll. Jag brukar använda vanliga runda tyllar till detta, men stjärntyllar går även bra om man har en sån hemma. Har man inga tyllar går det lika bra att klippa av hörnet på en påse, eller botten på en spritspåse.
Då muffinsen är svala eller helst, kalla, spritsa en topp på varje. Hur mkt man vill ha är olika men jag brukar börja i mitten och göra ett varv runt och en topp på det.
När de är klara så ställ in dem i frysen och låt dem bli lite frusna. De behöver inte vara genomfrusna men de behöver i alla fall 1 h där inne.
Har du missat att få choklad på något ställe doppa en tandpetare och fyll i hålet.
- Använd muffinsplåt, så får alla samma storlek på bredden Använd gärna, som alltid, ett mått när du fyller formen så du får lika mycket smet i varje form.
- Har du ingen muffinsplåt går det bra med dubbla formar.
Färdiga!
Innan doppet!
- Istället för att doppa dem så bränn av dem så de får en härlig gulbrun yta!
- Använd samma maräng för att göra egna mums, ni vet de skumfyllda chokladtopparna på rån. Bara att köpa smörgåsrån, bryt i mindre bitar, spritsa och doppa! Garanterat en poppis att göra tillsammans med barnen!
- Vill du ha smak på din maräng tänk på att tillsätta det efter du vispat klart. Det är ljuvligt gott med chokladmuffins och limemaräng exempelvis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du lämnar en kommentar!